Museum vandaag: 09:00 - 17:00

nl
Steun ons Nieuwsbrief
Vast aanbod

Parcours: Sssssst…. Hoor jij wat ik hoor?

Spits je oren en kom te weten wie er in de Dossinkazerne gevangen zat tijdens WOII. Laat je leiden door de geluiden en door iemand die het oude gebouw heel goed kent. Wie aandachtig kijkt en luistert, leert zelfs een woordje Jiddisch.

Aan de hand van een zoektocht in het Memoriaal van Kazerne Dossin ontdekken kinderen van 6 tot 12 jaar het verhaal van de duizenden Joden en Roma die vanuit Mechelen naar Auschwitz-Birkenau werden gedeporteerd. De zoektocht gebeurt in het kielzog van één van de overlevenden die hier als kind verbleef. Het bezoek is uitgewerkt op kindermaat en brengt een positieve boodschap. Een verhaal van hoop en vriendschap, tegen uitsluiting en oorlog. Er worden linken gelegd met vandaag, waardoor dit stukje donkere geschiedenis een rol speelt in het licht van de toekomst.

Het Memoriaal werd in 2020 vernieuwd en is de uitgelezen plek om op een veilige manier de gebeurtenissen van Kazerne Dossin te leren kennen. Persoonlijke verhalen, herdenking en bezinning staan hier centraal. Het is namelijk ook de plaats waar nabestaanden hun familieleden gedenken, ver weg van de gruwelijke beelden die deel uitmaken van ons collectief geheugen.

Holocaust museum holocaust museum holocaust museum holocaust museum holocaust museum holocaust museum holocaust museum holocaust museum holocaust museum Holocaust museum holocaust museum holocaust museum holocaust museum holocaust museum holocaust museum holocaust museum holocaust museum holocaust museum Holocaust museum 
  • 6 tot 12 jaar
  • In het weekend en tijdens de vakanties
  • Nederlands
  • Kazerne Dossin, Memoriaal
  • 30-45 min.
  • Gratis, inschrijving verplicht
  • Aan de balie krijg je het nodige materiaal.