Museum vandaag: 09:30 - 17:00

nl
Steun ons Nieuwsbrief

Bringing voices alive and becoming one

‘Bringing voices alive and becoming one’ is een project dat jongeren in staat stelt een dieper inzicht te verwerven in hedendaagse vormen van discriminatie door onderzoek te doen naar de slachtoffers van de Nationaalsocialisten. In vijf Europese landen werden er projecten uitgewerkt a.d.h.v. het principe van Place Based Learning. Deze lokale geschiedenisprojecten worden verzameld in een toolbox. Vanaf november/december 2022 is de toolbox beschikbaar voor alle Europese scholen. Leerkrachten kunnen grasduinen in deze projecten en in functie van tijd, ruimte en beschikbaarheid dit thema uitrollen in de klas.

Voor team België werkt Kazerne Dossin samen met LAB gedreven onderwijs uit Puurs-Sint-Amands. De leerlingen hebben Kazerne Dossin twee keer bezocht. Ze analyseerden documenten uit het archief gelinkt aan zes casussen, volgden de workshop ‘Heel gewone helden’ en hadden een gesprek met Regina Sluszny die tijdens de oorlog als kind ondergedoken leefde. Na deze leerrijke activiteiten maakten ze een website als eindproduct. Volgend schooljaar organiseren de leerlingen een peer tutorial als tweede deel van het project.

De website is het werk van studenten uit het secundair onderwijs (5de jaar). Kazerne Dossin is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten.