Museum vandaag: 09:30 - 17:00

nl
Steun ons Nieuwsbrief
Expositie

Gastexpo: Missing Stories

04.10.2022 - 17.01.2023

Fotograaf Ildi Hermann zocht Hongaarse Joden op in New York. Ze zocht hen thuis op, nam de tijd om foto’s te nemen en te luisteren naar hun verhalen. Deze oudere getuigen vertelden vaak voor de eerste keer hun verhaal. Het zijn herinneringen die deel uitmaken van de Hongaarse geschiedenis en de Holocaust.

Ildi vult in zekere zin een leemte op. Haar grootmoeder, een Holocaust-overlevende, heeft haar verhaal nooit verteld. Voor Ildi is dit een gemiste kans. Zo zijn er ontelbaar veel persoonlijke verhalen die verloren zijn gegaan. We hebben er niet op tijd naar gevraagd of niemand kon het verhaal doorgeven.

De expo bestaat uit acht portretten van overlevenden en hun ‘Missing Stories’. Ildi Hermann nam ook foto’s van voorwerpen die verwijzen naar hun Hongaars-Joods verleden.

Ildi Hermann (1978-2019) was een toonaangevende, hedendaagse Hongaarse documentairefotografe. Ze was steeds op zoek naar inspiratie uit haar directe omgeving. Tussen 2006 en 2009 ontving ze een József Pécsi Photography Scholarship en in 2007 werd ze bekend door haar project ‘Not Far’. In 2012 behaalde ze haar master Fotografie aan de Moholy-Nagy Universiteit in Boedapest. In datzelfde jaar ontving ze een eervolle onderscheiding bij de Lucien en Rodolf Hervé Photography Prize. Ook kreeg ze twee keer de New Yorkse Asylum Arts beurs. Dankzij deze beurs kwam ‘Missing Stories’ tot stand. Helaas is Ildi Hermann veel te jong van ons heen gegaan. In het project ‘NHL’ toonde ze haar ziekte.

Curatoren:
Zsófia Somogyi & Gabriella Csizek

Organisatie: Liszt Institute, Brussel

  • 04.10.2022 - 17.01.2023
  • Nederlands, Frans en Engels
  • Museum: 4de verdieping
  • Gratis

Partners