Museum vandaag: 09:00 - 17:00

nl
Steun ons Nieuwsbrief
Expositie

Tijdelijke expo: Universal Human Rights

10.02.2022 - 11.12.2022

Universal is een woord dat echt heel veel omvat… het hele universum eigenlijk… Maar wat betekent het als je het bij ‘mensenrechten’ zet?

Deze tentoonstelling katapulteert je naar de wereld van de universele mensenrechten. Je ontdekt waar deze rechten vandaan komen, hoe ze zijn ontstaan, voor wie ze belangrijk zijn en waarom.

Wat is de impact op jouw leven? En wat is jouw rol in deze immense constructie?

Een tentoonstelling voor -hoe kan het ook anders- iedereen!

 

Elke bezoeker kan zijn rechten leren kennen in deze driedelige expo vol interessante weetjes en inspirerende boegbeelden, waar ook moeilijke dilemma’s en prangende actualiteit aan bod komen. Speciaal voor kinderen en voor jongeren zijn er actieve parcours op maat.

De expo start bij de universele shock die de Tweede Wereldoorlog  en de concentratiekampen teweeg brachten. Vele landen wereldwijd werkten samen en op 10 december 1948 nam de Verenigde Naties de Verklaring van de Universele Rechten van de Mens aan.

De grondleggers konden bouwen op een stevige basis uit het verleden. In de expo worden relevante voorbeelden en (kunst)voorwerpen uit antieke wetgevingen en religies getoond. Ook de filosofie en de menselijke natuur worden in dit tweede deel geconsulteerd.

In het derde deel  zien we inspirerende voortrekkers, succesvolle activisten van vroeger en nu ondanks alle tegenstand en schendingen.  Een aantal bekende Belgen komen uit voor hun persoonlijke strijd en delen hun dilemma’s.

  • Nederlands, Frans, Engels
  • Kazerne Dossin, Museum: -1 en gelijkvloers
  • 1,5h
  • €10
    -21 jaar: €5
  • Reserveren is niet verplicht voor individuele bezoeken of groepen kleiner dan 15 personen.

Partners