Museum vandaag: 09:30 - 17:00

nl
Steun ons Nieuwsbrief
Pers

Publicatie jaarverslag 2021

10.06.2022 Jaarverslag

Kazerne Dossin is een delicate plaats waar we de Belgische casus van de Holocaust blijvend aanwezig stellen. Op het kruispunt van geschiedenis, herinnering en herdenking, willen we bezoekers gevoelig maken voor de actuele betekenis van de Shoah en de idee van mensenrechten als een zinvol antwoord naar voor schuiven.

In 2021 stegen de bezoekerscijfers opnieuw. Daarnaast groeiden we als gespecialiseerde onderzoeksinstelling en als archief. We nemen een actieve rol op in nationale en Europese samenwerkingsverbanden rond de Holocaust. We geven eveneens duiding in de media, adviseren stakeholders en ontvangen onderzoekers in de eigen leeszaal. We ontvangen meer en meer schenkingen en bruiklenen aan het archief.

De betekenis van Kazerne Dossin maakten we ook relevant via samenwerkingen met verschillende partners. Met leertrajecten voor de bestrijding van racisme met justitie, het opzetten van vorming van bewakend personeel in het gevangeniswezen en de heropstart van Wij-Zij, het expertisenetwerk over polarisatie, verbinden we nieuwe partners en doelgroepen met onze missie.

Op vlak van communicatie maakten we de drempel voor geïnteresseerden en bezoekers zo laag mogelijk met de lancering van een gebruiksvriendelijke website.

Dit en nog veel meer kun je lezen in het jaarverslag van 2021.
Je bent van harte welkom voor een bezoek aan Kazerne Dossin.

Tomas Baum, directeur Kazerne Dossin